- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 180
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Víno červené | 150 |
Rajský protlak | 100 |
Olej řepkový | 15 |
Mrkev | 250 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 500 |
Dýně Hokaido | 500 |
Česnek | 15 |
Cibule | 300 |
Celer bulva | 160 |
Batáty | 600 |
Sůl | 4 |
Dochucovadla:
rozmarýn, jalovec, bobkový list, černý pepř
Energetická hodnota celkem: 7864 kJ
Bílkoviny (g): 128,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 230,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 126,
Vláknina (g): 48,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1966 kJ
Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 57.5, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 31.5, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Připravíme si hrnec, který můžeme vložit i do trouby. Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na troše oleje, po chvíli přidáme i na kostky nakrájenou mrkev a celer. Přidáme koření - jalovec, bobkový list, černý pepř a větvičku rozmarýnu. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájené maso. Krátce opečeme, aby se maso zatáhlo, osolíme, přidáme protlak a podlijeme červeným vínem. Víno necháme krátce odpařit, přilijeme ještě trochu vody nebo vývaru, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Po hodině pečení přidáme na kostky nakrájené batáty a dále přiklopené pečeme. Po dalších cca 30 minutách pečení přidáme na kostky nakrájenou dýni (dýně hokkaido není třeba loupat) a pečeme ještě dalších 30 minut nebo déle, dokud není maso měkké. Doba pečení závisí na konkrétní troubě a velikosti kousků masa. Hmotnost hotového pokrmu cca 1970 g, 1 porce odpovídá cca 500 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.